-
SORBETTO - karton 12kg
Innowacyjna baza do sorbetów, nadająca niezwykłej kremowości i puszystości. Dzięki niej sorbety są miękkie, maziste i nie kruszą się, nawet podczas długiego przechowywania. Produkt charakteryzuje się dużą zawartością włókien i białek roślinnych, które wiążą wodę z owoców. Baza bez dodatku cukrów. Przeznaczona do produkcji niezwykle kremowych i napowietrzonych sorbetów.
856.80
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Mało 11 szt. |
Waga | 12 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905123554544 |
Zamówienie telefoniczne: 666096156
Zostaw telefon |
SORBETTO
Naturalny półprodukt w proszku do profesjonalnego zastosowania w lodziarstwie.
Produkt przeznaczony dla przemysłu spożywczego.
SKŁADNIKI: błonnik roślinny, naturalne stabilizatory: pektyna, guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 885 kJ / 211 kcal
- tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 95,2 g
- w tym cukry: 8,9 g
- białko: 1,2 g
- * sól: 0,1 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
DOZOWANIE: 50 g / 1 kg mieszanki lodowej
PRZYKŁADOWA RECEPTURA NA SORBET TRUSKAWKOWY: wymieszaj ze sobą 200 g produktu SORBETTO, 500 g cukru, 300 g dekstrozy, 2000 g truskawek, 1000 g wody. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do maszynki do lodów.
W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com