-
SORBETTO - karton 48x200 g
Naturalna baza do sorbetów, nadająca niezwykłej kremowości i puszystości. Dzięki niej sorbety są miękkie, maziste i nie kruszą się, nawet podczas długiego przechowywania. Produkt charakteryzuje się dużą zawartością włókien i białek roślinnych, które wiążą wodę z owoców. Baza bez dodatku cukrów. Przeznaczona do produkcji niezwykle kremowych i napowietrzonych sorbetów nie tylko w lodziarni, ale również w Twoim domu! Kupując nasze produkty otrzymujesz dostęp do darmowej bazy przepisów online. #gelatoapp
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 9.6 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905723890264 |
Zostaw telefon |
SORBETTO
Naturalna baza do przygotowania sorbetów.
SKŁADNIKI: błonnik roślinny, naturalne stabilizatory: pektyna, guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 885 kJ / 211 kcal
- tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 95,2 g
- w tym cukry: 8,9 g
- białko: 1,2 g
- * sól: 0,1 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
DOZOWANIE: 50 g / 1 kg mieszanki lodowej
SPOSÓB UŻYCIA: Przykładowa receptura na sorbet truskawkowy: Wymieszaj ze sobą 45 g produktu SORBETTO, 135 g cukru, 70 g dekstrozy, 500 g truskawek i 250 g wody. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do maszynki do lodów. Wskazówki: Dekstrozę możesz zastąpić cukrem lub miodem. Jak chcesz stworzyć przepis bez dodatku cukru, to zamiast cukru i dekstrozy dodaj 105 g ksylitolu i 100 g erytrytolu.
W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com.
Nie lubię sorbetów. To zdanie pojawia się często. Zimne w odczuciu i wodniste, niektórym przypominają smakiem bardziej oryginalny starożytny śnieg zmieszany z miodem i wodą niż lody na miarę XXI wieku.
Nam również takie sorbety nie przypadły do gustu. Dlatego rozwiązanie, jakie Wam proponujemy to mieszanka oparta o błonnik, naturalne stabilizatory i białko. Ta kompozycja sprawia, że sorbety wychodzą wyjątkowo kremowe, napowietrzone oraz mniej słodkie bez konieczności gotowania syropu, ani ubijania białka. Z tej mieszanki wykonacie również smaki bez dodatku cukru! Pokażmy Wam jakie to proste. Nasza mieszanka nie zawiera mleka, a więc sorbety przygotowane na bazie sorbetto są odpowiednie dla vegan. Kupując nasze produkty otrzymujesz dostęp do darmowej bazy przepisów online.