-
GELATO COMPLETA - karton 24x500 g
Naturalna baza do przygotowania mlecznych lodów rzemieślniczych. Dostępna już niebawem. Mniej słodyczy, więcej smaku. Kupując nasze produkty otrzymujesz dostęp do darmowej bazy przepisów online. #gelatoapp
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 12 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905723890240 |
Zostaw telefon |
GELATO COMPLETA
Naturalna baza do przygotowania mlecznych lodów rzemieślniczych.
SKŁADNIKI: cukier, mleko w proszku odtłuszczone, dekstroza, błonnik roślinny, białka mleka, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne, sól.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 1431 kJ / 342 kcal
- tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 86,7 g
- w tym cukry: 70,6 g
- białko: 8,0 g
- * sól: 0,0 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
DOZOWANIE: 233 g / 1 kg mieszanki lodowej
SPOSÓB UŻYCIA: Przykładowa receptura na lody śmietankowe: Wymieszaj ze sobą 500 g mleka 3.2%, 200 g śmietanki 30%, 200 g produktu GELATO COMPLETA oraz 20 g miodu. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do maszynki do lodów. W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com
W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com
Klasyczne podejście do produkcji lodów ma wiele zalet, ale też jest ograniczone. Czym dalej w las, tym więcej detali ma wpływ na idealny smak i konsystencję loda. Dla wielu osób klasyczne lody na bazie żółtka mogą być strzałem w dziesiątkę, ale są też problematyczne: konieczność użycia jaja, wysoka słodycz loda, wodnista struktura, wyczuwalne grudki lodu pod językiem.
Rozwiązanie, które my proponujemy to receptury oparte na nieco bardziej rozbudowanej, autorskiej mieszance, dzięki której lody są mniej słodkie, bardziej kremowe, ale wciąż oparte na naturalnych składnikach.
Cukier o dwóch ziarnistościach wydobywa więcej smaku niż jedna grubość ziarenek.
Dekstroza to cukier prosty, który powstaje najczęściej z kukurydzy, pszenicy lub ziemniaka. Jest mniej słodka niż cukier, nadaje przyjemnej słodyczy, która pozostaje na języku dłużej oraz zmiękcza lody mocniej niż sacharoza.
Zastosowanie błonnika roślinnego, inuliny z korzenia cykorii pozwala nam obniżyć zawartość cukru o około 20%, przez co lody są mniej słodkie i zdrowsze.
Dodatek mleka w proszku o niskiej pasteryzacji nadaje lodom fajnego body, łączy wodę i poprawia smak.
Dodanie białka sprawia, że lody są bardziej odżywcze i napowietrzone.
Mączka z ziaren Caelspina Spinosa to zmielone ziarna. Ten naturalny stabilizator działa jak kleik, który wiąże wodę.
- Producenci