• SORBETTO - opakowanie 3 kg

Symbol: 5905123554513

Innowacyjna baza do sorbetów, nadająca niezwykłej kremowości i puszystości. Dzięki niej sorbety są miękkie, maziste i nie kruszą się, nawet podczas długiego przechowywania. Produkt charakteryzuje się dużą zawartością włókien i białek roślinnych, które wiążą wodę z owoców. Baza bez dodatku cukrów. Przeznaczona do produkcji niezwykle kremowych i napowietrzonych sorbetów.

214.20
214.20
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 20
Odbiór osobisty 0
DHL 20
Dostępność Mało
Waga 3 kg

Zamówienie telefoniczne: 666096156

Zostaw telefon

SORBETTO

Naturalny półprodukt w proszku do profesjonalnego zastosowania w lodziarstwie.
Produkt przeznaczony dla przemysłu spożywczego.

SKŁADNIKI: błonnik roślinny, naturalne stabilizatory: pektyna, guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 885 kJ / 211 kcal
- tłuszcz: 0,1 g
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 95,2 g
 - w tym cukry: 8,9 g
- białko: 1,2 g
- * sól: 0,1 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)

PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

DOZOWANIE: 50 g / 1 kg mieszanki lodowej

PRZYKŁADOWA RECEPTURA NA SORBET TRUSKAWKOWY: wymieszaj ze sobą 200 g produktu SORBETTO, 500 g cukru, 300 g dekstrozy, 2000 g truskawek, 1000 g wody. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji i wlej do maszynki do lodów.

W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci