-
GELATO - opakowanie doypack 3 kg
Rewolucyjna baza z największą ilością włókien roślinnych i białek mleka. Baza bez dodatku cukrów, przeznaczona do produkcji lekkich, kremowych, mleczno-śmietankowych lodów o niskiej słodkości. Ulepszona mieszanka GELATO zastąpiła produkt GELATO 100.
230.04
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 20 |
Dostępność | Mało 12 szt. |
Waga | 3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905723890196 |
Zamówienie telefoniczne: 666096156
Zostaw telefon |
GELATO
[Ulepszona mieszanka GELATO zastąpiła produkt GELATO 100]
Naturalny półprodukt w proszku do profesjonalnego zastosowania w lodziarstwie.
Produkt przeznaczony dla przemysłu spożywczego.
SKŁADNIKI: błonnik roślinny, białko mleka, białko roślinne, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 971 kJ / 232 kcal
- tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 83,5 g
- w tym cukry: 8,4 g
- białko: 12,4 g
- sól: 0,6 g
PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
DOZOWANIE: 50 g / 1 kg mieszanki lodowej
SPOSÓB UŻYCIA: Dozowanie: 1.5kg/30kg mieszanki bazowej. Sposób użycia: Przykładowa receptura na 30 kg mieszanki bazowej: Wymieszaj ze sobą 17300 g mleka 3.2%, 5700 g śmietanki 30%, 1500 g produktu GELATO, 1200 g odtłuszczonego mleka w proszku, 3100 g cukru i 1200 g dekstrozy. Zagrzej do 72 stopni Celsjusza, mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji i schłódź do 4 stopni Celsjusza. W celu przygotowania lodów śmietankowych odmierz 4000 g mieszanki bazowej, dodaj 200 g śmietanki 30% i 105 g miodu, zmiksuj i wlej do maszynki do lodów. W celu uzyskania większej ilości szczegółów i przepisów prosimy o kontakt na: elementsgelato@gmail.com